Vrijwilligersvacature                      

 

OVER OMA’S SOEP

Met Oma's Soep maken ouderen samen met vrijwilligers heerlijke verse soepen, van groentes die anders weggegooid worden. Door heel Amsterdam en omstreken kookt Oma's Soep in verschillende buurthuizen. Na het koken wordt met iedereen gezellig de soep gegeten en er wordt extra bereid om aan bedrijven en particulieren soep te kunnen leveren. Op deze manier dragen de ouderen ook een beetje bij aan de samenleving, wat hen doorgaans een voldaan gevoel geeft.

 

VRIJWILLIGER BIJ OMA’S SOEP

Je bent een enthousiaste vrijwilliger, die graag zijn/haar steentje bijdraagt om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan, waarbij tegelijkertijd voedselverspilling wordt aangepakt. Tijdens de soepochtenden is je belangrijkste taak om het contact met de ouderen aan te gaan en een gezellige sfeer te creëren. Daarnaast zijn de taken van de vrijwilligers het klaarzetten van de benodigdheden, het inschenken van koffie en thee, het overzicht houden en coördineren aan tafel tijdens het snijden van de groentes, en achteraf helpen met opruimen. Jij brengt de energie over en maakt het gezellig door bijvoorbeeld een gespreksonderwerp te starten of een spelletje te introduceren tijdens het wachten tot de soep klaar is. Wanneer de soep klaar is, help je met het inschenken en eet je gezellig een soepje mee.

 

 

IMPACT ALS VRIJWILLIGER BIJ OMA’S SOEP

Je levert een bijdrage op drie manieren:

  1. Oma's Soep gaat eenzaamheid tegendoor in meerdere stadsdelen structureel te koken met geïsoleerde ouderen. De waardering van de ouderen isgoud waard.
  2. Oma's Soep levert ook een bijdrage aan duurzaamheid. Alle soepen worden gemaakt van overgebleven (maar nog heerlijke) groenten van supermarkten. Hiermee gaat Oma's Soep effectief voedselverspilling tegen.
  3. Men (waaronder de ouderen en jijzelf) wordt voorzien van een gezonde boost, dankzij het eten van heerlijke voedzame maaltijdsoepen.

Wat krijg je er voor terug?

Allereerst krijg je ontzettend veel dankbaarheid van de ouderen. Zij vinden het heerlijk om samen te zijn en te kletsen en steken dat niet onder stoelen en banken. Het zien van de glunderende gezichten van de ouderen tijdens het koken met Oma’s Soep, geeft ontzettend veel voldoening. Daarbij ook een reality-check: Ouder worden gaat niet over rozen, maar het besef dat je als vrijwilliger de oude dag van onze deelnemers mooier kunt maken, maakt het meer dan de moeite waard. Daarbij is het doel gezelligheid, dus een leuke ochtend is haast gegarandeerd. En last but not least, een lekkere gezonde lunch met de eigengemaakte heerlijke soep!

 

WANNEER MAKEN WE SOEP?

De kookochtendenzijnaltijd doordeweeks van 10.30 uur tot 13.30. De locaties waar Oma’s Soep op dit moment kookt, zijn:

  • Maandag: d'Oude Raai, Ferdinand Bolstraat 321 (De Pijp)
  • Dinsdag: De Buitenhof, Nieuwe Herlaer 2 (Buitenveldert)
  • Donderdag: Ontmoetingscentrum De Keyzer, Czaar Peterstraat 12(Amsterdam Oost)
  • Vrijdag: Ontmoetingscentrum De Bolder, Groenhof 140 (Amstelveen)

 

WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN HEB JE NODIG

Het belangrijkste is dat je goede sociale vaardigheden bezit en dat je een luisterend oor biedt aan de ouderen die hun verhaal kwijt willen. Je hoeft verder geen kennis van of affiniteit te hebben met de zorgsector. Het is vooral van belang dat je goed aanvoelt hoe de ouderen benaderd willen worden en dat je positief blijft, zodat je samen met de andere vrijwilligers een prettige sfeer creëert.

  

KOM JIJ ONS TEAM VERSTERKEN?

 

Mail naar anita@omassoep.nl waarom jij graag een bijdrage wilt leveren aan Oma’s Soep, op welke dagen (10:30-13:30) jij beschikbaar bent en vermeld je contactgegevens. We nemendan zo snel mogelijk contact met je op!